17 okt

Overleg reiskosten op de VU druk bezocht

Het overleg vond op maandag 16 oktober om 12.30 en nog een om 16.00 uur wegens enorme belangstelling. Het was zeer druk tijdens beide bijeenkomsten.

Er is een voorgenomen nieuwe regeling woon-werkverkeer aangekondigd. Bij sommige medewerkers is hierdoor de indruk ontstaan dat de fietsregeling zou komen te vervallen. Dat is niet het geval, fietsers gaan er in de nieuwe regeling zelfs op vooruit, in plaats van 4 cent per kilometer gaan zij 7 cent per kilometer ontvangen. Net als vrijwel iedereen die niet-gemotoriseerd naar het werk komt.

De nieuwe regeling wordt eerlijker. Onder de huidige regeling kwam namelijk maar ongeveer een kwart van de medewerkers in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten woon-werkverkeer. Het groene en duurzame uitgangspunt van de VU blijft overeind. Naast de tegemoetkoming, kunnen alle medewerkers optimaal gebruik maken van de fiscale uitruil mogelijkheden die de fiscus biedt. Hierdoor komt de nieuwe vergoeding in de meeste gevallen overeen met de vergoeding die medewerkers nu voor een OV-abonnement verkrijgen.

Medewerkers die behoefte hebben aan een optimaal en onafhankelijk reisadvies kunnen dat kosteloos inwinnen bij een extern bedrijf dat door de VU ingehuurd wordt. Wanneer blijkt dat medewerkers er in de nieuwe situatie meer dan € 20 per maand op achteruitgaan, komen zij in aanmerking voor de overgangsregeling.

Aanstaande woensdag komen de presentatie en de veel gestelde vragen (FAQ) op VUnet. Daar komt ook een rekentool te staan waarmee je zelf kunt uitrekenen wat je onder de nieuwe regeling aan tegemoetkoming in de reiskosten gaat ontvangen.

Vakbondsleden hebben nog tot en met vrijdag de tijd om te stemmen over deze voorgenomen nieuwe regeling, is hun oordeel positief dan gaat de regeling per 1 januari 2018 in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *