14 jul

De ware opening van het academisch jaar

We gaan de vakantie tegemoet. Een fijne periode waarin we hopelijk leuke dingen kunnen doen. Verlof is er niet alleen omdat het leuk is. Het is ook een periode van bijkomen; recupereren. De boog kan niet altijd gespannen zijn en ont-stressen is noodzakelijk om lichaam en geest gezond te houden.

Toch is het voor een groot aantal medewerkers aan de UU niet mogelijk hun verloftijd hiervoor te gebruiken. Zij moeten afronden, voorbereiden, zaken afmaken waaraan ze tijdens de reguliere werktijden niet zijn toegekomen. In het weekend even mails beantwoorden, zondag avond even voorbereiden voor maandag. In de vakantie toch even de laptop mee om nog wat af te maken. Na de vakantie moet je tenslotte weer goed voorbereid aan de slag. Dus die laatste paar dagen even de laptop open en aan de slag!

Dit is niet wat we willen. En dan heb ik het nog niet over de draaideurconstructies die veel werknemers krijgen aangeboden i.p.v. een vast contract. Het is hoog tijd dat dit verandert.

Kom daarom naar Den Haag op 5 september. We laten dan zien en horen dat we hier niet mee akkoord gaan. Samen met collega’s van alle andere universiteiten in Nederland laten we tijdens de ware opening van het academisch jaar een ander, kritisch geluid horen. We vertellen de Nederlandse universiteiten en de CvB’s dat het zo niet langer kan.
Hoe hoger de opkomst, hoe luider de boodschap.
Laat je horen, laat je zien op maandag 5 september om 11:00 in den Haag!

Meer informatie vind je op de website

De volledige nieuwsbrief kun je hier lezen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *