Landelijke onderwijsacties

Met leden uit alle onderwijssectoren, van primair tot en met wetenschappelijk onderwijs, willen wij een duidelijk signaal afgeven aan de politiek: er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs! De actieweek wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag.
Sluit je aan, doe mee met de acties en laat je stem horen. We hebben jouw steun hard nodig. Kom in ieder geval op vrijdag 15 maart om 12.00 uur naar het Malieveld en neem je collega’s mee. Samen staan we sterk! 

 

wat moet er veranderen in het wetenschappelijk onderwijs

In het wetenschappelijk onderwijs eisen de AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek dat er 1,15 miljard euro wordt geinvestereerd in de achterstallige financiering.Ook moet de bezuiniging (de doelmatigheidskorting) op het onderwijsdeel van de lumpsum worden geschrapt en moeten de vrijgekomen gelden van het leenstelsel naar extra docenten gaan.

Nederland, een welvarend land, geeft per deelnemer aan het onderwijs, steeds minder uit. Het kabinet vindt dat er al genoeg extra geld naar het onderwijs gaat, maar heeft het niet over het inlopen van alle achterstanden.

De cijfers geven een somber beeld.
‘Alleen voor het middelbaar beroepsonderwijs zien we een consistente stijging over tijd. De andere sectoren laten een stabiele of zelfs (licht) dalende trend zien over de afgelopen jaren.’ Kijken we naar de exacte cijfers, dan is het beeld  zelfs somberder te noemen.

 

Meer informatie over de financiereng van het wetenschappelijk onderwijs is hier te vinden.

Daarom moet er nu actie ondernomen worden. En daar hebben we jullie keihard bij nodig!

Geplaatst in Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *