FNV Universiteit Leiden: ‘Wij geloven in de kracht van SAMEN’

Als werknemer van de Universiteit Leiden krijg je in je loopbaan te maken met onderwerpen die je arbeidsvoorwaarden raken. Zaken waarvan jij denkt: dat zou beter moeten. Denk aan een hoger salaris, minder werkdruk of meer loopbaanmogelijkheden. Hoe zit het dan met je rechten? Hoe zou je invloed uit kunnen oefenen?

Je kunt invloed uitoefenen door samen te werken met andere werknemers. Samen heb je immers veel meer (stem)kracht, kennis en zicht op zaken die verbeterd kunnen worden. Meer stem(kracht), kennis en zicht op zaken betekent meer invloed op arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen. De kracht van samen dus. Daar geloven wij in. Wie wij zijn? Wij zijn FNV Universiteit Leiden. Een vakbondsteam verbonden aan de Universiteit Leiden.

Wat doen wij?
We inventariseren bij leden wat er op individueel / collectief niveau op de werkvloer speelt en brengen dit, namens de leden, onder de aandacht bij de Universiteit Leiden. Ook bewaken we (de voortgang van) de in de CAO vastgestelde onderwerpen (afspraken). Wij hebben goede kennis hebben van de CAO en de rechtspositieregelingen van de Universiteit Leiden. We weten daardoor wat onze onderhandelingsruimte is.

Doe jij met ons mee?
Hoe meer mensen zich bij ons aansluiten, hoe sterker ons team en hoe sterker onze (onderhandelings)kracht binnen de Universiteit. Dat betekent meer invloed. Daaraan moeten we blijven bouwen. Dat doen we met elkaar en vooral voor elkaar. Maar altijd samen. Doe jij met ons mee?

Een lidmaatschap biedt nog meer voordelen
Als lid van de FNV kun je profiteren van Ledenvoordeel FNV, het voordeelprogramma van de FNV. Ledenvoordeel FNV biedt het hele jaar exclusieve kortingen op allerlei leuke, handige en leerzame producten en diensten. Bijvoorbeeld op je zorgverzekering, energieleverancier, auto onderhoud of op de aanschaf van een fiets. En heb je vragen over je rechtspositie? Of heb je (rechts)hulp nodig bij een arbeidsgeschil? Een ervaren team van adviseurs en juristen staat voor je klaar.